Jaa:

  • Facebook
  • Twitter
  • AddThis

Sitoutunutta toimintaa

GLM:n toiminnanjohtaja on sambialainen kouluttaja, sosiaalityöntekijä ja ympäristöaktivisti, jota on innoittanut Yenin filosofia.
Emmanuel Mutamba on Kundaluwmanshyassa tuttu vieras niin aikuisille kuin lapsille.
GLM Sambia

Inspiroiduin aikanaan tohtori James Yenin filosofiasta. Hän kehoitti menemään yhteisöihin, elämään vaatimattomasti ihmisten kanssa yhtenä heistä, oppimaan ihmisiltä ja rakentamaan sen varaan, mitä ihmisillä jo on. Omaksuimme Yenin ajattelun uuden järjestömme toimintaa ohjaavaksi periaatteeksi.

Otin yhteyttä vanhaan ystävääni ja kerroin, että haluaisimme työskennellä syrjäisellä alueella, jossa ei ole valtion tai kansalaisjärjestöjen tarjoamia palveluja saatavilla. Kundalumwanshya oli täydellinen alue toteuttaa Yenin vallankumouksellista ajatusta.

Virkamiesura ei kiinnostanut

Kesti oman aikansa löytää minulle ominainen tapa toimia. Olen opiskellut meterologiaa, osallistavaa tutkimusta ja sosiaalityötä. Olen työskennellyt sekä Sambian hallituksen että kansallisen ympäristöjärjestön palveluksessa.

Tein kuusi vuotta hommia ilmatieteen laitoksella ja sen jälkeen vuodesta 1997 alkaen ECAZissa (Environmental Conservation Association of Zambia), joka on Sambian kansallisen maanviljelijäunionin (Zambia National Farmers Union, ZNFU) jäsenjärjestö.

Vuonna 2000 sitten perustimme Green Living Movement -järjestön, jolle olen sen jälkeen omistautunut. GLM:n toiminnassa pystyn toimimaan omien ideologisten käsitysteni mukaisesti; valtion hallinnossa se olisi huomattavasti vaikeampaa.

Kirjoittaja: 
Emmanuel Mutamba

Lue myös