Jaa:

  • Facebook
  • Twitter
  • AddThis

GLM:n sisarjärjestö Suomeen

Kun Green Living Movementissa työskennelleet suomalaiset vapaaehtoiset halusivat jatkaa yhteistyötä järjestön kanssa, he perustivat Suomeen sisarjärjestön GLM Suomi ry:n vuonna 2008.
Kundalumwanshyan asukkaita juhlistamassa Green Living Movementin 10-vuotissynttäreitä.
GLM Sambia

Nyt, vuoden 2012 kesällä, GLM Suomella on iloisesti monta rautaa tulessa. Takana on juuri ravintolapäivänä loihditut 140 lautasellista afrikkalaisia makuja, työn alla uusi graafinen ilme sekä yhteistyöhankkeita Sambiassa, Swasimaassa ja Suomessa.

GLM Suomi tukee ja edistää sisarjärjestöjen toimintaa Sambiassa ja Swasimaassa sekä toimii maiden välisenä linkkinä. Suomessa järjestö panostaa yhä enemmän myös verkostoitumiseen, viestintään ja monipuoliseen varainkeruuseen.

GLM Suomi on osallistunut ravintolapäiviin, myynyt vinttilöytöjä kirpputoreilla, järjestänyt tukiklubikeikkoja ja monia muita aktiviteetteja. Kerätyillä varoilla on rakennettu kanala ja sikala Sambian yhteistyökyliin. Vuoden 2011 jäsenmaksuilla hankittiin internet-yhteys Sambian toimistoon yhteydenpitoa helpottamaan.

Yhteistyötä ja verkostoitumista

GLM Suomi on pieni ruohonjuuritason järjestö, joka arvostaa yhteistyötä.

GLM Suomi toteuttaa yhteistyössä kansainvälisen Earth Charter-järjestön kanssa vuoden 2012 aikana Suomea kiertävän näyttelyn, joka esittelee kestävän kehityksen arvoja ja perusperiaatteita.

Maan Ystävät ovat tukeneet ilmastokampanjallaan Green Living Movementin pienpuuistutuksia ja peltometsäviljelyä Sambiassa useassa eri kylässä.

GLM Suomen ja Sambian "Viljelijän markkinat"-hanke sai Suomen ulkoministeriön tukea Kundalumwanshyassa sekä kahdessa muussa lähikylässä vuosina 2012-2016. Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyövaliokunta valitsi tämän hankkeen vuosien 2012-2013 tukikohteekseen.

GLM Suomi on jatkanut yhteistyötään GLM-järjestön kanssa Sambiassa muissa kylissä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen tähtäävillä hankkeilla. Lisätietoja järjestöistä ja hankkeista löytyy www.glmglobal.org.

Lue myös

  • Maataloustuotteiden myynti on Kundalumwanshyan asukkaille vaikeaa. Parhaan hinnan saisi Serenjen kaupungissa, mutta kuljetus sinne on kallista. Ylimääräinen sato joudutaan usein myymään kylissä kiertäville ostajille. Viljelijöiden neuvotteluaseman vahvistaminen markkinoilla parantaisi heidän toimeentuloaan.